Subsidie voor FoodLab Limburg
Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) stelt bijna 700.000 euro beschikbaar voor FoodLab Limburg. De subsidie heeft als doel om het leren en werken in de horeca- en leisuresector van Limburg bij elkaar te brengen. Het project van Arcus, Gilde Opleidingen, en zo’n 70 ondernemingen uit Limburg, zet de provincie weer op de kaart als dé culinaire regio van Nederland. Ik mocht de website maken.

Foodlab Limburg

De horeca is in beweging. Het aantal horecaondernemingen groeit en consumenten zijn weer bereid geld uit te geven aan een hapje en een drankje. Tegelijkertijd is diezelfde consument kritischer dan ooit, en goed personeel is steeds moeilijker te vinden.

FoodLab Limburg gaat Limburg weer profileren als dé culinaire regio van Nederland. Maar daarvoor is wel actie nodig. Bedrijfsleven, overheden en onderwijs slaan daarom de handen ineen, met een nieuw Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV): FoodLab Limburg.

Theorie en praktijk

FoodLab Limburg heeft als doel om studenten van de food- en hospitalityopleidingen een deel van hun opleiding bij de Limburgse horeca- en leisurebedrijven te laten volgen. Studenten worden op de werkvloer begeleid door docenten en leermeesters uit de bedrijven.

Afhankelijk van de opleiding werkt een student 2 tot 4 dagen per week in het bedrijf, om praktische kennis op te doen. De overige dagen worden besteed aan vaktechnische en theoretische ondersteuning.

Met vernieuwende vormen van onderwijs, een platform voor experiment en innovatie, en gezamenlijk overleg over wat goed werkgeverschap en ondernemerschap is, werken Gilde Opleidingen, ROC Arcus College, het hoger beroepsonderwijs (HBO), en de Limburgse horecabedrijven zo optimaal samen.

Onmisbare partners

FoodLab Limburg heeft op dit moment al 70 partners: toonaangevende ondernemingen uit Limburg, die enthousiast zijn over het project, en met veel ambitie een bijdrage willen leveren aan FoodLab Limburg.

Om studenten nog beter voor te bereiden op hun toekomst, is het nodig dat opleidingen up-to-date zijn. Het is daarom mooi om te zien dat mbo-scholen en bedrijven samen investeren om de aansluiting tussen beide nog verder te verbeteren.

– Minister Van Engelshoven –
Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)

Iedere partner krijgt dan ook een belangrijke rol in FoodLab Limburg. Als opleidingsbedrijf voor studenten, als werkgroeplid voor het ontwikkelen van cursussen en opleidingen, als werkgroeplid voor het oprichten van  communities, als aanbieder van gastcolleges of werkbezoeken, of als professional met bijzondere expertise binnen het platform.

Door gezamenlijk kennis, faciliteiten, mensen en financiële middelen te delen, creëren de partners een optimale omgeving om echte stappen te kunnen zetten. Met de realisatie van een nieuwe website heb ik ook een bescheiden bijdrage mogen leveren.

Partner worden

Bent u nog geen partner, maar wilt u ook graag betrokken zijn bij FoodLab Limburg? Neem dan gerust contact op!

 

Geef een reactie