hallo-wereld-michelle-selma-marc-bijl

Over Marc Bijl

Webdesign, vormgeving, presentatie, fotografie

Ik ben Marc Bijl. In 2008 begon ik met webdesign, vormgeving en presentatie. Ik vierde een klein feestje, in een veel te klein kamertje. Inmiddels is het weer tijd voor een feestje: ik ga aan de slag in de fotografie! Het feestje is groter, het kamertje kleiner.

Down Under

In 1970 was het zover, tijd om de aarde met voeten te betreden: Marc Bijl werd geboren. Zo’n 25 jaar later, na de studies Bedrijfsinformatica (Fontys) en Bestuurlijke Informatiekunde (Radboud Universiteit), deed ik drie jaar mee in de ICT. Maar dat was het niet: het voelde als een ratrace. Eng dus. Ik besloot een jaar naar Nieuw Zeeland en Australië te gaan. Down Under! Daar leerde ik in 1999 Michelle kennen. Samen zijn we inmiddels trotse ouders van Selma en Toby. Hoe mooi kan het gaan!

Professioneel webdesign

Behalve Michelle ben ik tijdens mijn reis ook mezelf tegengekomen. Toen ik met 5.000+ analoge foto’s thuis kwam wist ik het: ik moest iets met beelden gaan doen. Iets visueels dus. Maar wat? Uiteindelijk, na een lange zoektocht, ontdekte ik een sterke affiniteit met creatief webdesign. Maar ook grafische vormgeving en digitale presentatie vond ik erg boeiend. Fotografie ben ik erbij blijven doen. Mondjesmaat, dat wel.

Visuele communicatie

In 2008 startte ik een bescheiden, maar verrassend bureau voor visuele communicatie: New Oceans (naar een quote van Andre Gide). Jong en onbevangen. Met een frisse kijk op zaken. Daar hield ik wel van. Punt.

Man cannot discover new oceans
unless he has the courage to lose sight of the shore

– Andre Gide

New Oceans ontstond uit passie en talent. Weinig meer, en niets minder. Ik bood diensten aan op het gebied van visuele communicatie: professioneel webdesign, grafische vormgeving en digitale presentatie. Langzaam maar zeker ontstond een gevarieerd portfolio. Ik ontwikkelde mezelf tot liefhebber van minimalisme. De kunst van het weglaten nam steeds vastere vormen aan in mijn werk.

Pragmatisch werken

Met mijn creatieve werk richt ik me inmiddels alweer zes jaar op het midden- en kleinbedrijf (MKB) in Brabant en Limburg (regio’s Eindhoven, Heerlen, Maastricht). Ik werk voor ondernemingen uit elke branche, heb oog voor budget, en help vooral ook starters graag op weg. Hierbij probeer ik altijd pragmatisch te werken. Dat wil zeggen: rechtstreekse communicatie, duidelijke afspraken en helder overzicht. Alleen zo kan ik flexibel en alert reageren, en de wensen van de klant centraal stellen.

Creatieve fotografie

In al die jaren heb ik de fotografie nooit los kunnen laten. Digitale camera’s zijn gemeengoed, en ik vind het heerlijk om met fotobewerking bezig te zijn. Ook betrap ik mezelf regelmatig op het kijken in composities: elk moment van de dag kun je mij aantreffen, ergens zittend op een bankje, vaak met een scheef gezicht, omdat ik, met één of twee samengeknepen ogen, in een alledaags tafereel probeer een interessante compositie te vinden.

Helaas kom ik toch maar weinig toe aan fotografie. Dat vind ik jammer, omdat ik er altijd veel plezier aan beleef en ontzettend veel energie van opdoe. Dus: het wordt tijd dat ik de beginnend fotograaf in mezelf eens wakker schud. Ik ga mezelf dwingen meer te fotograferen door een fotoblog te beginnen. Hier, op deze site: marcbijl.nl. Want dat is de nieuwe naam waaronder ik ga werken.

Poort van het Mergelland

Mijn uitvalsbasis is Simpelveld. Na diverse omzwervingen (ik woonde in Boxtel, Nijmegen, ‘s-Hertogenbosch, Geldrop en Heerlen), ben ik hier namelijk terecht gekomen: de Poort van het Mergelland. Simpelveld is een dorp in Zuid Limburg, van waaruit het heerlijk wandelen en fietsen is. Te voet ga ik er dan ook regelmatig op uit met Michelle, Selma en – tegenwoordig ook – Toby.

Op de fiets overigens, ben ik het liefst alleen. Ik hijs me dan in mijn wielerkleren, en rijd mezelf het snot voor de ogen. Met veel plezier! In juni 2013 kocht ik voor het eerst een racefiets, en sindsdien ben ik verslaafd. Hopelijk kom ik er nooit meer vanaf: het brengt me ontzettend veel positieve energie. Net als fotografie!

Groeten van Marc Bijl

Download hier het Curriculum Vitae van Marc Bijl.

Sluit Menu
Your Name *
Your Email *

Subject

Your Message